Overnamekandidaten na de coronacrisis

by Paul
beurskoers-aandelenkoers

Nu het coronavirus de hele wereld in zijn greep houdt en zo’n beetje elk aandeel de helft minder waard is, is het interessant om te bekijken hoe de gedoodverfde overnamekandidaten erbij liggen.

Een ondergewaardeerd aandeel van een bedrijf dat een meerwaarde heeft voor een ander, groter beursgenoteerd bedrijf, is een ideale overnameprooi. Bij een lagere beurskoers hoeft het overnamebod immers niet zo hoog te zijn om management en aandeelhouders te verleiden tot overdracht.

De corona pandemie heeft dus in feite voor een overvloed aan op te slokken bedrijven gezorgd. De keerzijde is natuurlijk dat de overnemende partijen hun aandelen óók 50% hebben zien dalen. En dus is ook hun bedrijf minder waard, met alle vervelende financiële gevolgen van dien. Om nog maar te zwijgen over de algehele toestand van de economie.

Misschien is er concreet dus niets veranderd door het virus. De situatie voor overnemende partij en overnamekandidaat is in relatie tot elkaar hetzelfde; beide bivakkeren op een veel lager koersniveau. Bij elk bedrijf is alles er nu op gericht de crisis te overleven en daarna de middelen vinden om de productie te hervatten. Misschien houdt dit in dat er voorlopig van een overname geen sprake kan zijn.

Beleggen in overnamekandidaten is een lucratieve tak van sport op de beurs. Aandeelhouders ontvangen immers een hogere prijs voor hun aandelen zodra een overname een feit is. Voorwaarde is dat beleggers op de hoogte zijn van de kansen in de markt. Vertrouwen op de deskundigheid en ervaring van fondsbeheerders is dan een best alternatief voor zelf beleggen.

Besteed uw beleggingen uit

De beleggingsfondsen van ROI zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vanzelfsprekend staan zowel de beheerder als de bewaarder van de beleggingsfondsen onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB). ROI asset management dient te allen tijde te voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot deskundigheid en betrouwbaarheid.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening van ROI asset management en wilt u nader kennismaken? Een vrijblijvend gesprek met één van onze experts is zo geregeld.

Vul het contactformulier op onze website in en we nemen snel contact met u op.

Meer over aandelen en beleggen

1 comment

Gea 17 augustus 2020 - 13:58

Wereldhave, sterk undervalued in combinatie met een erg lage beurskoers. Gevaarlijk want branchegenoten kunnen overwegen een belang te nemen in hun concurrent, doch een totale overname is zeker ook niet uitgesloten bij de huidige lage financieringsrente. Daarnaast zijn er grote shortposities opgebouwd welke ooit teruggedraaid moeten worden. En wie is bereid op deze lage koers nog te verkopen aan shorters? Wereldhave, een mooie kanshebber voor een upswing.

Reply

Leave a Comment