Ontex overnamekandidaat tegen wil en dank

by Paul
beurskoers-aandelenkoers

De Belgische luierfabrikant Ontex heeft de afgelopen jaren te maken met flinke tegenwind. De koers van het aandeel staat inmiddels erg laag. Dat leidt vaak tot overnamespeculaties van zowel analisten als beleggers.

Al eerder deed PAI een bod op het bedrijf. PAI klopte eerder al op de deur van voedingsconcern Wessanen en frisdrankfabrikant Refresco. Bij Ontex hield men echter de deur gesloten. De CEO van de luierfabrikant wil op eigen kracht er weer bovenop komen.

Vorig jaar schoot de koers van het aandeel echter weer kortstondig omhoog toen in nota bene de Spaanse pers melding werd gemaakt van interesse uit Amerika. Procter & Gamble zou een bod voorbereiden op Ontex. De Belgen wisten van niets, zo zei men.

Hoewel Ontex vervolgens met een strategische plan op de proppen kwam, dat overigens door aandeelhouders lauw werd ontvangen, en het liefst op eigen kracht waarde wil gaan creëren, bevinden de Belgen zich al geruime tijd in de zone waar het prijsschieten is voor grote concerns die wel oog hebben voor hapklare bedrijven.

Beleggen in overnamekandidaten kan zorgen voor hoog rendement op uw ingelegde vermogen. Wanneer de overname een feit is, zal de premie (het uitgebrachte bod) bovenop de koers van het aandeel worden geteld. Wilt u meer weten over beleggen in overnamekandidaten? Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze experts.

Meer over aandelen en beleggen

2 comments

Gea 10 februari 2020 - 11:37

Heijmans? Een mooie overnamekandidaat?

Reggenbourgh is druk Volker Wessels aan ’t verzamelen. Er is beweging en terechte belangstelling waar te nemen in de Hollandse ‘bouwers’. Niet zo vreemd, er moet behoorlijk wat achterstand worden weggewerkt om het huizenbezit weer op peil te krijgen.
De marges lopen op, de vraag trekt aan, en spoedig wordt er een werkbare oplossing gevonden voor het stikstof en PFAS probleem.

En wie ‘pikt’ Heijmans van ’t bord? Het Duitse Hochtief? Die zodoende in flinke steek krijgt op de Nederlandse markt? Daarnaast is Heijmans flink achtergebleven door een eventuele claim in het Tennet/Heijmans dispuut, maar daar is voor gereserveerd en is geen verassing meer. De uitslag zou ook nog eens flink mee kunnen vallen. Dan is Heijmans rond 7 euro zeker niet duur en erg interessant!
20 februari komen de cijfers, ….

Reply
AffiliateLabz 15 februari 2020 - 20:28

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Reply

Leave a Comment