OCI waardevolle overnamekandidaat

by Paul

Kunstmestfabrikant OCI opereert vanuit Geleen. Het bedrijf wist slim te profiteren van de handelsoorlog tussen China en de VS. Door fors te investeren in capaciteitsuitbreiding was men opgewassen tegen de stijgende vraag vanuit Amerika. De boeren aldaar moesten immers noodgedwongen op zoek naar een alternatief aangezien China normaliter de grootste toeleverancier is van kunstmest.

Momenteel kampt OCI met een terugslag maar er wordt vanuit gegaan dat de omzet de komende jaren opnieuw zal stijgen. Tegelijkertijd wil men de forse schuld snel gaan afbouwen.

Gunstig vooruitzicht

De voortekenen zijn gunstig, zowel op het gebied van de gasprijs als het signaal dat er meer mais verbouwd gaat worden. Mais kan zelf geen stikstof uit de lucht halen, zodat er bij meer verbouwde mais meer kunstmest nodig is. OCI heeft voor zijn kunstmestproductie veel energie nodig en koopt daar aardgas voor en biogas. OCI wil de productie steeds verder verduurzamen.

Met de vergrote productiecapaciteit en schuldenafbouw moet OCI binnen enkele jaren een consistente kasstroom kunnen genereren.  Aandeelhouders kunnen dan gaan uitzien naar een dividend.

Schuldenvrije overname

De cementtak van OCI is ooit al eens verkocht aan de hoogste bieder. De kunstmesttak stond een tijdlang in de belangstelling van de Amerikaanse concurrent CF Industries. Het is niet ondenkbaar dat CF geduldig wacht tot OCI schuldenvrij is en dan een nieuwe poging waagt.

Beleggen in overnamekandidaten

Wilt u ook beleggen in overnamekandidaten? Bezoek eens de website van Marktgevoel, of kijk eens wat fondsenhuis ROI asset management voor u kan doen.

Eén expert op het gebied van stockpicking (het kiezen van de juiste aandelen) is Selwyn Duijvestijn. Hij is zowel betrokken bij Marktgevoel als bij ROI asset management. Door zijn strategie te volgen kunnen beleggers een graantje meepikken van de kansen in de markt.

Beleggen in overnamekandidaten is inspelen op potentieel fraaie premies.

Meer over aandelen en beleggen

1 comment

Gea 4 december 2019 - 19:53

Econocom,….

Laag gewaardeerd,
Ondergewaardeerd t.ov. peer group,
Kostenbesparing programma gaande,
Uitrol nieuwe strategie bezig,
Take over kandidaat bij uitstek,
Interessant volgens ING (https://twitter.com/INGnl_Economie)

Enfin, lees zelf maar even,….
https://www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/blog/advies-voor-econocom-van-houden-naar-opbouwen

Reply

Leave a Comment