Lage koers Kendrion extra aantrekkelijk voor overname

by Paul
kendrion-auto

Kendrion is een oerhollands bedrijf dat o.a. elektromagneten fabriceert. De aandelen zijn genoteerd aan de Amsterdamse smallcap index. Wat Kendrion aantrekkelijk maakt als overnamekandidaat is bijvoorbeeld het feit dat het bedrijf hoogwaardige technologie in huis heeft op het gebied van elektromagneten. Bovendien is het zelf al bezig zijn activiteiten te internationaliseren. Met name China is een mooie groeimarkt voor het Nederlandse bedrijf.

Kendrion heeft meerdere interessante projecten lopen. Zo ontwikkelt het magneten voor schokdempers voor verscheidene autofabrikanten. Ook maakt het magneten voor industriële toepassingen. Denk hierbij aan robots in fabrieken.

Met een beurswaarde van rond de 530 miljoen is Kendrion aantrekkelijk voor grotere spelers. Nu de eerste stappen in de Aziatische markt zijn gezet, zou de overnemende partij best weleens Chinees kunnen zijn.

Wij hebben dit aandeel al een tijdje in het vizier als mogelijke overnamekandidaat. Juist dankzij (en niet ondanks) de tegenvallende kwartaalcijfers zien we alleen nog maar meer potentieel bij dit aandeel.

De verslechterende marktomstandigheden in Duitsland en China – mede veroorzaakt door de handelsoorlog en vertraging in de economische groei – wegen zwaar op de resultaten van Kendrion. De auto-industrie en robotica zijn dan de sectoren die stagneren. Fundamenteel is er echter niets mis. Het is dus wachten op betere tijden en beleggers kunnen intussen de lagere koersen benutten om in of bij te kopen.

Wanneer een aandeel langere tijd onder de intrinsieke waarde noteert, zoals Kendrion momenteel, wordt een overname bovendien extra waarschijnlijk; immer, het bedrijf zelf is niets minder waard. Een overnemende partij kan dus een relatief goedkope prijs op tafel leggen omdat de koes van het aandeel laag staat.

Kendrion staat dus hoogstwaarschijnlijk niet alleen bij ons in de schijnwerpers.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment