Biotech dè overnamesector voor beleggers

by Paul

2019 is echt een jaar vol overnames gebleken, althans voor de de biotech sector.

De laatste grote overname van dit jaar betreft farmaceut Sanofi dat biotech bedrijf Synthorx overneemt. Aandeelhouders van Synthorx vangen een premie 172%.
De overname geeft het Amerikaanse bedrijf een waarde van ongeveer 2,5 miljard dollar.

MEER OVERNAMES IN 2020?

Even daarvoor bracht farmaceut Novartis een bod op biotechnoloog The Medicines Company. Zowel Sanofi als Novartis zijn wel vaker actief èn daadkrachtig op het overnamepad. Grote farmaceuten hebben immers zelf niet de middelen om grote, langdurige onderzoeken uit te voeren naar mogelijke medicijnen van de toekomst. Kleine biotech bedrijven zijn hier juist in gespecialiseerd maar missen op hun beurt weer de kennis en kunde om een medicijn te commercialiseren.

Fusies in biotech komen minder vaak voor, tenzij het bedrijven betreft die dezelfde ‘targets’ hebben waarvoor ze geneesmiddelen ontwikkelen. Dan is het soms slimmer om de krachten te bundelen dan om elkaars concurrent te blijven.

Maar overnames zijn in deze sector bijna aan de orde van de dag. Wat dat betreft is 2019 een uitstekend voorbeeld. De honger van de grote farmareuzen zal nog niet zijn gestild; er zijn nog zoveel interessante hapklare biotech bedrijfjes. Voor beleggers is het prijsschieten. Welk beursgenoteerde biotech is de volgende op de overnamelijst?

Beleg ook in de biotech overnamekandidaten van morgen

Als participant van het Welgesteld Biotechnologie Fonds investeert u mee in de biotech bedrijven die morgen zomaar zouden kunnen worden overgenomen door een grote farmaceut. Interessant voor ù als belegger. Het fondsmanagement analyseert en belegt voor de lange termijn in de meest veelbelovende biotech bedrijven.

Meer weten over hoe ROI asset management belegt? Bekijk de website van ROI asset management op www.roiassetmanagement.com.

Meer over aandelen en beleggen

1 comment

Gea 6 juli 2020 - 08:50

Kiadis Pharma. Interessant aandeel. Regelmatig koopt ‘een’ partij stukken rond Euro 1,40 maar liefst nog daaronder. Kennelijk bouwt een partij een strategische positie in deze onderneming op. Kiadis heeft per 25 juni toestemming gekregen van de Amerikaanse overheid om verder te gaan met testen. Een kanshebber op opgeslokt te worden en zaak is de omzetten scherp in de gaten te houden.

Reply

Leave a Comment