Beleggen in overnamekandidaten

by admin

Beleg in deze overnamekandidaten

Beleggen is inspelen en anticiperen op komende trends en rages. Inefficiëntie is een essentieel aspect van de aandelenmarkt. Als elk bedrijf altijd perfect gewaardeerd zou worden, dan zou er geen enkele investeerder in staat zijn om winst te maken. Het zijn juist deze inefficiënties die investeerders de kans geven om winst te maken. Maar als een bedrijf te lang verkeerd geprijsd blijft, dan kan dit aanleiding geven tot een overname. Voor de opportunistische bieder is de kans om het “goedkope” bedrijf over te nemen dan immers te mooi om te laten liggen.

Gezien de uittocht van overgenomen bedrijven en de premies die daaraan waren verbonden voor de bestaande aandeelhouders is ‘Koop de Overnamekandidaten’ een lucratieve strategie. Het is tegelijkertijd ook een onmogelijke strategie. Hoe weet u welke aandelen zullen worden overgenomen? Welke bedrijven behoren tot het lijstje overnamekandidaten? Middels dit artikel help ik graag een handje mee in uw jacht naar koopjes op de beurs. 

De overnamepremies lijken hoger dan ooit! 

De overnames en biedingen die we de afgelopen jaren gezien hebben kenden premies boven de laatste beurskoers van gemiddeld wel 50%. Kopers zijn blijkbaar van mening dat de beurskoersen veel te laag staan en zij hun investering toch wel terugverdienen. Zij hanteren een langetermijnplan en kunnen via synergievoordelen ook wat meer betalen. Ook de aandeelhouder met een langetermijnvisie wil blijkbaar veel meer voor zijn stukken dan de beurskoers en verlangt ook een dergelijk hoge premie.

Wie belegt in overnamekandidaten kan met een mooie winst het jaar afsluiten. Stel dat u belegt in tien aandelen en twee daarvan worden overgenomen. Zoals u net heeft kunnen lezen bedraagt de gemiddelde premie voor een overname op de beurs maar liefst 50%. Omdat twee van de tien aandelen al 50% winst opleveren, hoeven de andere gekochte overnamekandidaten geen hoogvliegers meer te zijn. Sterker nog, u mag hier best een klein verlies opschrijven. De twee toppers renderen immers dusdanig goed!

Denkt u ook altijd: “Dat had ik kunnen weten!”

Wie de beurs een beetje volgt en zich bezighoudt met beleggen zal bij verschillende enorme overnames in het nieuwe millennium hebben gedacht: “Dat wist ik!”. Waarom heeft u er niets mee gedaan? Op dit moment liggen er opnieuw investeringskansen en kunt u prima een lijstje zeer waarschijnlijke overnamekandidaten opnoemen. Wat doet u met dat gegeven?