Beleggen in overnamekandidaten

by Paul

Als belegger – beginnend of gevorderd – volgt u het nieuws met een iets andere blik dan elk ander willekeurig iemand. Bij alles wat gebeurt, denkt u wellicht “zou dit gevolgen kunnen hebben op mijn beleggingen?”

Bij aandelen van bedrijven die mogelijk kunnen worden overgenomen, is dit niet anders. Een nieuwsfeit kan gevolgen hebben voor de koers van het aandeel. Een significante daling kan immers de aantrekkelijkheid van een overname op korte termijn vergroten. De overnemende partij hoeft dan namelijk een ‘minder hoog’ bod uit te brengen aangezien het aandeel lager staat dan in de periode ervóór.

Om het koersverloop en de link met het nieuws van dag tot dag in de gaten te houden, bent u als belegger veel tijd kwijt. Al die energie en tijd kunt u echter ook uitbesteden, zodat u zelf tijd over houdt voor andere zaken.

De beheerders van een beleggingsfonds nemen het graag van u over. Zij zijn experts in het analyseren van het nieuws, het vertalen naar de sector en het inspelen op koersreacties.

Beleggen in overnamekandidaten kan heel goed via een beleggingsfonds

Zo kunt u uw belegging uitbesteden aan een gerenommeerd fondsenhuis dat diverse beleggingsfondsen onder beheer heeft. Een goed voorbeeld is ROI asset management dat naast een overkoepelend fonds – het MountainShield Capital Fund – ook een palet van gespecialiseerde beleggingsfondsen biedt.

Het Welgesteld Biotechnologie Fund belegt uitsluitend in bedrijven die nieuwe medicijnen en therapieën ontwikkelen voor de medische wereld van morgen. In deze sector zijn overnames haast aan de orde van de dag. Elke grote farmaceut wil namelijk maar wat graag het geneesmiddel van de toekomst in huis halen. En er zijn veel kleine biotech bedrijfjes die hard werken aan zo’n potentieel geneesmiddel.

Wie graag wil beleggen in mogelijke overnamekandidaten, is bij het Welgesteld Biotechnologie Fonds dus aan het juiste adres. Het fonds richt zich op de langere termijn – het duurt jaren voordat een medicijn is uitontwikkeld en goedgekeurd – maar kan op elk moment winst nemen wanneer de koersontwikkeling daartoe uitnodigt. Zoals bij een overname, wellicht!

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment